„Mówią, że miłość jest ślepa. Nic nie poradzę: KOCHAM NEAPOL! Co więcej — uważam, że to jedno z najbardziej fascynujących miejsc na świecie! Dlatego napisałem dla was książkę, którą sam chciałbym dostać. Znajdziecie w niej adresy barów i kaplic, knajp i kościołów, sklepów i muzeów wartych odwiedzenia, a do tego kilkadziesiąt przepisów i tyleż samo historii z miasta pod wulkanem. Jedźcie i jedzcie albo gotujcie z tej książki i siadajcie do stołu, bo zgodnie z włoskim przysłowiem: a tavola non s’invecchia, czyli przy stole nikt się nie starzeje!
Bartek Kieżun

O autorze:
Bartek Kieżun - 
autor i dziennikarz kulinarny, podróżnik i fotograf. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Gotuje, karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne i pisze. Publikuje w „Kukbuku”, „Twoim Stylu”, „Newsweeku” i „Wysokich Obcasach”. Jest felietonistą magazynu „Ferment”. Absolwent Krakowskiej Szkoły Sommelierów i Academia Barilla w Parmie. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana. Siedmiokrotny laureat prestiżowej World Gourmand Cookbook Award. Wykłada w Centrum Interpretacji Zabytku oraz Collegium Civitas.