
Po\wolna Sobota - Po\wolne popołudnie: Czas na Szefowe Kuchni!
Po/wolna sobota to cykl spotkań koncentrujących się wokół dobrego życia, uważności, lokalnego potencjału twórczego, filozofii odpoczywania w duchu współczesnej powolności.
Rene Redzepi, owiany aktualnie niezbyt dobrą sławą (za swoje zbyt radykalne sposoby zarządzania ludźmi), szef duńskiej restauracji Noma – uznawanej przez długi czas za najlepszą restaurację na świecie, mówił w wywiadach, że kobiety bywają lepszymi szefowymi kuchni niż mężczyźni. Często jednak odchodzą np. do szkolnych stołówek, by mieć po prostu czas dla siebie i dzieci. Jak młode kobiety odnajdują się w kuchniach restauracyjnych, gdzie często panuje wojskowy rygor? Jak krakowskie szefowe budują własne zasady działania w restauracjach? Porozmawiamy z trzema z nich: Zuzą Hronowską z Astrid, Magdaleną Kisielewską z Nowego Bufetu i Klaudią Sewiło (aka Klauderką) z Mezzaliansu.
Kuratorką Po\wolnej Soboty. jest Aga Kozak, nauczycielka dobrego życia, mentorka, dziennikarka, trenerka rozwoju osobistego.
Organizatorem Po\wolnej Soboty. jest Kraków5020.
Partnerem jest KBF.
Do zobaczenia!