
Premiera w Pałacu: "Rzym Food Tour". Spotkanie z Agnieszką Koper
Agnieszka Koper w książce „Rzym Food Tour” prowadzi czytelników przez codzienne życie Wiecznego Miasta, pokazując je od środka i od kuchni. Opisuje historię kuchni rzymskiej, sięga do smaków starożytności, oprowadza po targowiskach, zabiera do swoich ulubionych dzielnic i dzieli się adresami sprawdzonych lokali odwiedzanych przez mieszkańców. Podpowiada, jakich dań warto spróbować i o jakiej porze roku, gdzie zrobić zakupy i co przywieźć z podróży. W książce znalazły się także przepisy na klasyczne dania, rozmowy z osobami związanymi z rzymską gastronomią, kulinarne ciekawostki oraz rodzinne historie i legendy a także zwyczaje i tradycje, które wciąż kształtują codzienność we Włoszech.
Podczas spotkania autorskiego porozmawia z Pauliną Nawrocką o rzymskiej kuchni, tradycjach, historii, targowiskach, dzielnicach i zwyczajach mieszkańców.
Pobranie wejściówek na to wydarzenie jest równoznaczne z zapoznaniem się z postanowieniami 









